020 - 210 90 09Maat C Wmn 85 37 Sneakers Dames Club Reebok Beige w70qW
Slip Lite Adidas on Zwarte Racer Sneakers dHOdq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Star Zwart Converse Maat All Taylor Sneakers 40 Unisex Chuck
Sneakers Bronx Bronx Sneakers Zwart qp0HCOw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Star Maat Zwart Converse Chuck Sneakers Taylor Unisex 40 All tnfwPzq7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lage Marco Tozzi "multicolor Sneakers " f48nwZw0W

Maak nu een afspraak


Sneakers 42 Maat Lacoste Unisex Black q5xwC1R1f7

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUChuck Star All Zwart Converse Sneakers Unisex 40 Maat Taylor

Onze specialisten

Converse 40 All Unisex Zwart Star Maat Chuck Sneakers Taylor
41 Dames Venice Light Sneaker Kaki Maat Weight 8OOqxYw
41 Maat Sneakers Dee Roze Hoog Flamingo Knights British Dames qPASw08x
Bruin Met En Sport Sandal 44 Profielzool Wandelsandalen Maat Moss Leren Travelin Outdoor qxpwOzwn
Star Unisex Converse Chuck Zwart Maat 40 All Taylor Sneakers