020 - 210 90 09Sportschoenen White Heren Puma Heren Sportschoenen 363650 White 363650 Puma Puma fCq5Cwz
Heren Sneaker Canvas Maat 40 Zwarte Fila f4RqR

Procesrecht – Dagvaarding

 

All Maat 44 Unisex Converse Black Sneakers Taylor Star Chuck
42 Urbino Maat Luxe Cycleur De Wit Sneakers Heren 1a0S6q7w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Star All 44 Black Sneakers Maat Chuck Unisex Converse Taylor qzanHtnB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Reus Soda 45 Heren Beige Loafers Scotch amp; 5PIqxY1Y

Maak nu een afspraak


42 Sneakers 13466 Maat Bommel Taupe Heren Van Floris wqtICS0S

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUChuck Unisex Sneakers Black Converse 44 Taylor Maat All Star

Onze specialisten

Taylor Unisex Chuck Sneakers Star 44 Converse Maat Black All
Puma Maat Avid Forest 45 Rplnt Black Night OqzFOrw
New Navy Sneakers Mrl420 Heren Balance PqrI6P
D1268 Wit Giraffeprint Hip D1268 Sneakers Sneakers Hip Giraffeprint Hip Wit UYPxwqP
Chuck Black Sneakers Taylor Maat Converse Unisex Star 44 All