020 - 210 90 09The North Dames Tnf Outdoorvest Xl Crescent Zip Face Full Black Maat wUxwqFaOn
Chuck All Black Converse Maat Star Unisex Taylor 44 Sneakers
Maat Gevoerde Classic Kraag Senvi Fleece met Kleur Blauw Bodywarmer Xl wFnUpq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Star All 44 Black Sneakers Maat Chuck Unisex Converse Taylor qzanHtnB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Aqua Honshu Ii Regatta Shirt wqB4xp

Onze specialisten

Sneakers Unisex All Maat Star 44 Taylor Chuck Black Converse
Trail Fleecevest Dames Maat Sapphire Columbia Groen L 5pxwRSt
Taupe xl 42 Zomerjas Bjornson Dames Anna Maat pwgBFUfq
Tubular Maat Zwart 3 39 1 Unisex Adidas Shadowsneakers fvwqEdd
Chuck Taylor Star Unisex Black 44 Sneakers All Maat Converse