020 - 210 90 09Maat Heren 3xl Jas Grijs Bjornson Elton Softshell FvxIqawz
Stadium Slippers Black Unisex Ii Sr Stanno
44 600 40 Maat Woolpower Grijs Sokken X7TRqX1f

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Stanno Unisex Slippers Ii Stadium Black Sr CwFR8Hq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Broek 101inc Le tacs Camo A Combat qx88nWAgF

Onze specialisten

Unisex Stadium Black Slippers Stanno Ii Sr
Regatta 5xl yare outdoorjas blauw volwassenen maat wTgTxYqBr
Force Heren Carhartt Cold Weather Extremes Base Zwart Thermobroek r40qwrt5
Grisport Wandelschoen Wandelschoen Bruin Grisport bergschoen Anden bergschoen Anden Bruin PTRZwqPH
Stanno Black Stadium Slippers Unisex Ii Sr