020 - 210 90 09Picture Heren L Jas Maat Beige Vermont qxwqrA46Og
Sportschoenen Maat 41 Mcgregor Blauw Mannen Emerson wit
line Life Korte Stretch Blauw Broek Tropido ZAAdnrwxq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sportschoenen Maat wit 41 Mannen Emerson Blauw Mcgregor 5Bq4A6W

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Heren The Jacket Asphalt North Face Grey Jackstraw wPnwWx

Maak nu een afspraak


Pradz Overhemd Heren Bloemen Heren Pradz Blauw wwHq7P

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMannen wit Maat Sportschoenen Mcgregor 41 Blauw Emerson

Onze specialisten

41 Sportschoenen Mcgregor Mannen Maat wit Blauw Emerson
Axant Rood Mouw L Overhemd Maat Korte Heren Alps Awqn6xAvrt
Life Donkergroen Yanta Heren Softshell line Jas PZavq4gP
Sneakers Zwart Men Heren Maat Old 43 Skool Vans PxSZwpqy
Emerson Maat Blauw Sportschoenen 41 Mannen Mcgregor wit