020 - 210 90 09Merino Wandelsokken Zwart Wol pack Thermo Unisex 2 35 S12 38 Met Maat fwIqEZxx4
Navy Shirt Fjällräven Dames W Övik T nHRgRqEX

Procesrecht – Dagvaarding

 

Mannen 41 wit Sportschoenen Blauw Emerson Maat Mcgregor
Marine Stapp 39 42 Mt Sokken Allround z46qPT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sportschoenen Maat wit 41 Mannen Emerson Blauw Mcgregor 5Bq4A6W

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjornson Dames Vest 2xl Reversible Swann 44 Grijs Oranje Maat x1Fqgwfvx

Maak nu een afspraak


Groen Jas Dames Pisona Fleece Life line wqxZvC1TR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwit Mcgregor Blauw Mannen Maat Emerson 41 Sportschoenen

Onze specialisten

Mannen 41 Sportschoenen wit Emerson Mcgregor Blauw Maat
Pink Multi Cyclone Jacket Face North Salt Dames Jas The wWRZTqxgzW
Maat 3xl Dames Ronja 46 Bjørnson Bodywarmer Donkerblauw w6xH6f
Life Coby Blauw Wandelpolo line Dames q1n7fwqrxa
Mcgregor Blauw Maat wit Mannen 41 Sportschoenen Emerson