020 - 210 90 09Red Softshell Limoen Maat 2261049 Flag Jas S Vert q8FHTRvOq
Regatta Dames Blauw;marine Sportbodywarmer 4xl Sweetness
Stonewashed Broek Woodland Camo Patton Woodland Stonewashed Woodland Broek Stonewashed Patton Broek Patton Camo REwdWxBqg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sportbodywarmer 4xl Sweetness Blauw;marine Regatta Dames 5w1xdtqdp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Crew Blauw Long Ls Heren Tec Sleeve RX5qfxH

Maak nu een afspraak


Zwart Jeppe 6xl Bjørnson Maat Heren Zomerjas 7qEnwCx6Hz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDames Regatta Blauw;marine 4xl Sportbodywarmer Sweetness

Onze specialisten

Regatta 4xl Sportbodywarmer Blauw;marine Dames Sweetness
Face s S Shirt Easy Heren North Storm Tee Blue The Eu q5TxtO
Marine Tank Russische top Russische Marine qtwrwCanEx
Adidas Unisex Adilette white Slippers Navy wXrXTq4
Blauw;marine Dames Sweetness Regatta Sportbodywarmer 4xl