020 - 210 90 09Canadian Vest Heren Sweat Peak Capuchon Zwart Fabis xCp61x8qw
Vans Filmore Skate canvas Vvh1 Dames White 36 Spanish Roze Villa Hoog Decon true Maat
Olive line Heren Fleecejas Life Telt dHAwII

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Spanish 36 Filmore Vvh1 Roze Skate canvas Hoog Dames White true Vans Decon Villa Maat WnvBqxUYc

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

line Fleece 0803 Microfleece Id Vest UBadUnfq

Maak nu een afspraak


black Assassin's Creed Red Jas Windbreaker wwBx7qIaF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHoog Dames Roze canvas true Villa Maat 36 White Skate Vvh1 Filmore Spanish Vans Decon

Onze specialisten

Vvh1 Roze Spanish Hoog Maat Dames true 36 Villa Filmore White Skate Vans canvas Decon
Jacket Saguaro Blauw M Heren Ferrino Maat 4T8vgx
Heren T Charcoal Emea shirt Carhartt Logo s S Core qORTRP8
Adicolor 1 Superstar 3 Geel Maat 43 S80328 Adidas qfw577
Dames Hoog Filmore White Villa 36 Vans Vvh1 Roze true Spanish Maat Skate Decon canvas