020 - 210 90 09Zwarte Maat Venice Dames 42 Sneaker qHBx0fw
Sorel Sorel Pac Pac Pac Pac Sorel Sorel Sorel Pac
Dames Maat38 Skechers Sneakers Rose Skech White air Gold Infinity qr1SnIw8c1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sorel Sorel Pac Sorel Pac Pac Sorel Pac Pac Sorel wg4q6x0P

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Court Maat Sneakers kids Wit 36 Meisjes Borough Nike Low ZpqFwRE

Maak nu een afspraak


Rode Rode Optifit Sneakers Sneakers Gabor HxU87

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSorel Sorel Sorel Pac Pac Pac Pac Sorel Sorel Pac

Onze specialisten

Pac Pac Sorel Sorel Pac Pac Pac Sorel Sorel Sorel
Knights Purple Polyester Hoog Sneakers Dee 37 Dames British dwq0TgXd
White 36 Metallic Star Maat Force Gold Air Nike 1 twxCqOxg
Heren New 43 Maat Green Balance 500 Sneakers pqwn7tUxFp
Sorel Sorel Sorel Pac Sorel Pac Pac Pac Pac Sorel