020 - 210 90 09Adidas Groen Maat 38 Dames Shadow Sneakers Tubular ZBIrgZ
Wolfskin Dress Outdoorjurk Wild Jack Dames Sonora Berry
Sneakers Maat Lea Basket Dames Zwart 36 Puma Maze pFSRnq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sonora Dress Jack Dames Berry Wild Outdoorjurk Wolfskin aqPEw5z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vintage 40 5 Maat Blue Dames Jazz Saucony Sneakers white Original q6Zwx7UgwS

Maak nu een afspraak


Sneakers Mega Puma Jr Nrgy Kids white Peacoat qvSHawx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDress Berry Sonora Outdoorjurk Wild Jack Wolfskin Dames

Onze specialisten

Wild Wolfskin Sonora Berry Outdoorjurk Dress Jack Dames
42 Dames Mexx Wit Maat Sneakers Cibelle qwXwUYZT
Wandelsneaker Maat 32 Rollende 96 Grijsgrijs Nubuck 40 965 Gabor Rollingsoft qfvOpp
Xa Magnet Pro Salomon Heren Black 3d Gtx® Wandelschoenen fwzUxP8q1
Wild Sonora Berry Wolfskin Jack Dress Outdoorjurk Dames