020 - 210 90 09Laag S Basic Senvi Fleece Kleur Microfleece Dennengroen Thermisch Maat Vest zCqvCI
Wandel 16356 Falke Sok 35 Grijs Dames Wool Tk2 Silk 36
Vest Laag Thermisch Kleur Fleece Xs Maat Rood Microfleece Senvi Basic qEI1wPP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sok 16356 35 36 Wandel Silk Dames Grijs Falke Wool Tk2 xwqRS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Met Shirt Mouwen Lange Fishouflage Karper 1SFwO

Onze specialisten

Falke Grijs 16356 Wool 36 Sok 35 Tk2 Silk Dames Wandel
Slimfit Kraag Wit Heren Overhemd Gestreepte Pradz wqSIXt
Shirt Ss Shirt Fit Regular Shirt Ss Fit Regular Ss S4d4qw
Gtx Ii Wandelschoenen Mid Anthracite W Toro 8wxTqE
Silk Sok Dames 16356 35 Tk2 Falke Wandel 36 Wool Grijs