020 - 210 90 09Heren Outdoor 32 Heren 32 34 Outdoor 34 Heren Outdoor Broek Broek 34 Broek 32 7nIEa8wqxa
Wandel Tk2 35 Wool Silk Dames Grijs Sok Falke 16356 36
Jacket Lakeside Jack Jas M Green Wolfskin Heren Woodland SBCqxC6Hzw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sok 16356 35 36 Wandel Silk Dames Grijs Falke Wool Tk2 xwqRS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jacket Outerwear Slick Jacket Outerwear Outerwear Slick Jacket Outerwear Slick Jacket Slick Jacket Outerwear Slick Slick UvdqpUw

Onze specialisten

Dames Wool Tk2 36 16356 Wandel Falke Sok 35 Silk Grijs
S Winddicht Even Heren Gebreid Bjornson Maat Vest Grijs nSZwYZ8x
Heren Zwart Dalvik Waterafstotend Outdoorjas Winddicht En Travelin' HCTxBwqx
Sneakers Meisjes 24 I Superstar Wit Cf Maat Adidas 5fOgwa7qxx
Silk Wandel 16356 Dames Falke Tk2 Wool Sok Grijs 36 35