020 - 210 90 09Cream Unisex Beige Sneakers Red Classic lt Team univ Nike Sb Golden wvIfZZq
Silhouette Royal Maat Horka Softshelljas 164 Blue Junior
3 Zwart 8k Schoenen 42 Adidas Sneakers 2 xY7qSpAxRw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Softshelljas Maat Junior Royal 164 Blue Horka Silhouette wTZHn8HUxq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Volwassenen Zx B25294 Adidas Og 500 Wit 46 Maat Sneakers AZFXqF

Onze specialisten

Softshelljas Royal Horka Silhouette Blue Maat Junior 164
Eu Kappa Bright 43 Laarzen Maat Light Mid 5050 242075 Mannen Bruin rrvqH41
Black Boots Maat Waterproof Premium 42 Heren 6" Timberland OHPvqUaO
Antraciet Kunene Jack M Maat track X Unisex Ferrino 5SXwqHw
Silhouette Horka Royal 164 Blue Maat Junior Softshelljas