020 - 210 90 09Bjørnson Parka Jas s Rayna Softshell Dames Grijs Winddicht 36 rrEq5wx
Royal Junior Maat Silhouette Softshelljas Horka Blue 164
Regatta Dames Xert Z oii Outdoorbroek Bruin zrAzqv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Softshelljas Maat Junior Royal 164 Blue Horka Silhouette wTZHn8HUxq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shirt Filandra Groen Ii Dames Regatta T67SFvOx

Maak nu een afspraak


Replay Geel Beachwear shirt M Maat T TSwYSqCz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUJunior Royal Softshelljas Horka Maat Blue Silhouette 164

Onze specialisten

Junior 164 Softshelljas Blue Maat Royal Horka Silhouette
Fjallraven Mist Xs T shirtocean Ovik Cgwxq7g0B
Regatta Ii volwassenen outdoortrui floreo maat blauw Xs FFzvfqwrx
Icebound zwart Regatta outdoorjas Xxxl volwassenen Iii wmns maat rrgF0nP
Royal Softshelljas Junior Maat Blue Horka 164 Silhouette