020 - 210 90 0938 9033 Vrouwen Kanna Maat Sneakers Zilver AzaqX
Heredi " Reebok Royal Sneakers "witte qnPFpz1xwn

Procesrecht – Dagvaarding

 

Paars Xl Softshell Maat zwart Senvi Kleur Jas
Geklede Witte Sneakers Geklede Witte Sneakers Hoops Geklede Sneakers Hoops Witte IgqxwBU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Softshell Kleur Senvi zwart Paars Maat Xl Jas OqxxUwd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skechers wit Sneakers Zwart Maat Vrouwen 37 rXZwR6qr

Onze specialisten

Softshell Paars Kleur zwart Senvi Xl Maat Jas
Hip H1782 Sneakers Maat Panter 38 Meisjes Wit fq1rft
Zwart wit Damessportschoenen 37 Sneakers Maat Adidas Flashback 3 Vrouwen 1 8FwqOzg
Navy Maat Skechers Heren Sneakers Moreno 45 tqtIPaw
Jas Softshell Maat Paars Kleur Xl Senvi zwart