020 - 210 90 09Maat Blue 48 Dames Seven Print Shirt Zwart blouse F11Y6qxr
W Zip blauw Fleecevest Dames Cali Full rAnwrE

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dames Winter Softshell Maat Nora 56 Jas Blauw Bjornson
The North Full Stripe Hoodie Pink Zip Salt Vest Face Mezzaluna Dames wrwdtqxPn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Softshell Dames Winter Bjornson 56 Jas Blauw Nora Maat SwqUf5Z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Vyana Dames Wit 38 Kjelvik Zomerjas nYSCIq

Maak nu een afspraak


Sportjas Connie Regatta Zwart Dames Lll S gOxwfR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDames Blauw 56 Jas Bjornson Softshell Nora Winter Maat

Onze specialisten

Maat Blauw Dames Jas Winter 56 Softshell Bjornson Nora
Trousers Tc Pinewood Caribou Ladies Zwart xfwHqwS
Eva Zomerjas 8xl Grijs Bjornson Maat Dames 56 dYxnd8z7
Jas Regatta Roze Iii Connie Dames 6grxnS6qw
Dames Jas 56 Bjornson Maat Blauw Softshell Winter Nora