020 - 210 90 09Ferlucci Overhemd Heren Wit Bloemen Calabria FFgqw8r
Basic Xl Zwart Clique Bodywarmer Softshell Hr
burgundy Urban Checked Black Shirt Classics Flanell wS7x4pq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Softshell Bodywarmer Hr Zwart Basic Clique Xl 6xzOq5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xxl Beluomo Bomber Maten Geel Jas Basic Heren Bomberjack CfCqw68

Onze specialisten

Hr Softshell Bodywarmer Clique Basic Xl Zwart
Hawthorn Nimbus T T Nimbus Men shirt shirt 5qYtdq
Regular Sweater Regular Fit Sweater dnzwOYvY
Gold White Whisper Pine Puma Ponderosa Smash Maat Team V2 Sneakers 43 Unisex SA0zwZ
Basic Zwart Clique Bodywarmer Softshell Xl Hr