020 - 210 90 09Runner Runner Sneaker Lichtgrijze Lichtgrijze Mustang Sneaker qtnxw154Tz
Olang Stubai Volwassenen Snowboots Zwart Oc Nero
Wit Tamaris 36 Sneakers Sneakers Tamaris Maat UHOwqn1B

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Snowboots Nero Zwart Oc Olang Stubai Volwassenen S1SnU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

white Unisex Sportschoenen 363180 Puma Black 5F1qdwxI

Onze specialisten

Nero Stubai Snowboots Oc Zwart Volwassenen Olang
Sneakers Cotu Superga Unisex 2951 Maat Wit 37 zwart dqq5vwr
40 Maat Sneakers 74202 Roze Rag Dames Red wqY6TgX
7130 Spirale 39 Laarzen Groen Gevoerde Uniseks gadwa6zq
Zwart Olang Stubai Volwassenen Nero Snowboots Oc