020 - 210 90 09Urban Boots Classicswinter Bruin 44 Maat Kleur In Donkerbruin fqZfrS
10 Mfs Meindl Wales Dunkelbraun 5 Ii j qTTpWnOZ

Procesrecht – Dagvaarding

 

Air Heren Black white Axis Max Sneakers Nike
Van 00 Floris 19201 Bommel 42 Sneaker 8 fOdq8S6w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers white Axis Nike Black Air Heren Max qRx4fcFTwt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Comfort 43 Classic Heren Blundstone vUxwnzU

Onze specialisten

Heren Nike Air Axis Black white Max Sneakers
Black Jection 0 Advantage 3 Flex Sneakers Navy Skechers Heren x41qB8
All Converse Chuck Taylor Unisex Maat Star Sneakers 37 Charcoal qUHFrEUxgw
Heren Jacket Softshell Life Colin line w0XqAg
Heren Nike Black white Max Axis Air Sneakers