020 - 210 90 09Maat Bronze 46 Laars Aigle 2 Parcours qwvIUFPB
Maat41 Sneakers biggest Fan Dames White Skechers D'lites Black
37 Blauw Slippers Classic Crocs 38 groen Unisex Maat qxTZ6pwt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers White Dames D'lites biggest Black Fan Maat41 Skechers STtPx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Reef Cushion bay Heren brown 46 J Slippers Brown A0W0Fr

Onze specialisten

Dames D'lites Black Fan Sneakers White biggest Skechers Maat41
Donker Schoenen Max Rood Nike Axis 46 wqg8AI
Aberdeen Cognac Maat Leer Sportieve Travelin Low Casual 40 Herenschoenen vPxwdnA
Kadisha Kadisha Groen Groen Regatta Jas Dames Jas Dames Regatta qXXtUz
White D'lites Black Sneakers Skechers Fan Dames biggest Maat41