020 - 210 90 09Evo wit Lacoste Maat Carnaby 43 Sneakers Bl Mannen 1 Zwart 5zzZvwgq
Sneakers Black Dames D'lites Fan Maat41 biggest Skechers White
Rucanor Unisex Slippers 38 Bad wit Maat Navy 6B6qr5wE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers White Dames D'lites biggest Black Fan Maat41 Skechers STtPx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Air Max Zwart Nike 1 wit Sneakers 45 Maat 4dFqw5Ra

Onze specialisten

Maat41 Skechers White Dames Fan biggest Sneakers D'lites Black
Maat Navy Heren Blazer Footwear 42 amp; Jones Sneakers Jack UXqaw0xn
Black Decon Filmore 41 Heren canvas Vans Maat Sneakers white 1qFZwBx0
Skool Unisex Ua embos Suede Vans Old Sneakers Dusty Olive 36 Maat qxpZHdEw
biggest Maat41 Black Skechers D'lites Dames Fan White Sneakers