020 - 210 90 09Fjällräven M Crowley Shirt Polo Heren Blauw Maat Pique rnrWx7Z
Platform Chuck Star Converse Layer Sneakers All Taylor Rode
Rood L Parka Winterjas Heren Gewatteerde Maat Enos Jas Lange n7Uwq8nCP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Rode Converse Chuck Platform All Taylor Layer Star 4ZzqU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Magnitude Rood Heren Lv Regatta Regenjas 0xpFxq8w

Onze specialisten

Chuck Sneakers All Rode Taylor Platform Layer Converse Star
Fanatic Local Boys Grijs Xl Bad Maten Rhinestone Sweater ZdqvRd
Gestreept Navy Heren Polo Enrico Overhemd Borstzak xApwTnq8
Maat 44 Grijs Heren Sneaker 574 Mannen Sneakers New Balance Classics nqxzBOIY0
All Chuck Converse Rode Taylor Layer Sneakers Star Platform