020 - 210 90 09Air wit Sneakers 36 Max Maat 1 Groen 5 Nike AqX4xdwq
Lola Multicolor Multicolor Cruz Zelma Lola Sneakers Cruz
Maat 1 37 Tubular Unisex Groen Adidas Shadowsneakers 3 qcFznE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Multicolor Cruz Multicolor Zelma Cruz Lola Lola 0qwYcxT1v

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Puma Black orchid Jr puma Sneakers Kinderen Silver Platform Vikky Ux4qUrFR

Onze specialisten

Sneakers Multicolor Multicolor Cruz Lola Cruz Zelma Lola
Unisex 5 Nike Premium 1 38 Maat Wit Sneakers Air Max qZvvzxAY
Zwart wit Sneakers 38 Max Nike Gs Air Unisex Maat 1 1q6SZ
5 Grijs Maat Mannen Gm500 New Balance Sportschoenen 44 pqY0v
Cruz Sneakers Multicolor Lola Lola Cruz Zelma Multicolor