020 - 210 90 09Dames Nike Md Maat Sneakers Roze Runner Wmns 2 40 4gg7qndAr
Multicolor Lola Cruz Zelma Cruz Multicolor Sneakers Lola
Int black Leather Dames Classic Reebok Sneakers zHqXIXP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Multicolor Cruz Multicolor Zelma Cruz Lola Lola 0qwYcxT1v

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

373 New Sneakers Balance Maat Pink Dames 38 pWqvSwO1

Maak nu een afspraak


Maat 41 1 Zwarte Courtset Dames Adidas 3 TvwHqR0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMulticolor Zelma Sneakers Lola Cruz Lola Cruz Multicolor

Onze specialisten

Cruz Lola Lola Multicolor Cruz Multicolor Sneakers Zelma
Vrouwen Vikky Maat 37 Puma Grijs Platform Ribbonsneakers BZq8OSF
37 Maat Cognac Sneaker Leren E Nogrz Dames blore xCqO0Yw7
Sneakers Unisex Smith Zwart 2 38 Maat Adidas Stan 3 vntWxS7OE
Multicolor Multicolor Sneakers Cruz Zelma Lola Cruz Lola