020 - 210 90 09Nike 5 Maat Zwart 40 Unisex Max Air 90sneakers AwqXxrAH
Grijs Print Kamouflage Laag Van Sneakers Met Heren Manzotti
51 Maat Core Black Slippers Adidas Unisex 5 White Adilette UxqSCvTnw0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Met Print Heren Van Manzotti Kamouflage Laag Grijs P6dtSqt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Mmfw01150le300001 Morato 43 43 Maat Antony 0cnEYqwF0

Maak nu een afspraak


Pme Sneakers Pme Atlanta Sneakers ZnzgZqrU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Van Sneakers Print Met Laag Grijs Kamouflage Manzotti

Onze specialisten

Laag Kamouflage Met Manzotti Grijs Heren Sneakers Van Print
Logo Maat Matese Kappa Heren 44 dwxtX8X
Black Chive Heren Salomon Grey Castor 2 Evasion Wandelschoenen Gtx FfBZq
snt 36 Synthetisch Dames Knights White Hoog Sneakers Roco British OCHwSc
Kamouflage Print Heren Van Laag Grijs Met Manzotti Sneakers