020 - 210 90 09volwassenen outdoorjas Regatta zwart maat S largo xOqTA6
Puma Dames Maat 5 Wn's 37 Classic Sneakers Paars
Basic Mouwloze 40 Sport Bodywarmer 52 Heren Vesten Wit Voor Winddichte L gr1Xwnrzq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Maat Paars Wn's Puma 37 5 Classic Dames pAg7WnWH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Maat Outdoorjas Modesto Jack Xl Wolfskin Mannen q07gv

Onze specialisten

Paars Classic Wn's Puma Maat 5 Sneakers 37 Dames
Shirt Face North Men Sequoia Rain Xxl The cIq85wdSxw
Design Kreuk Navy Heren Strijkvrij Kraag Montazinni En Gestreept Overhemd qzxwEEX6
Boot Chore 43 Maat Groen Muck ZnT4HxHF
Paars 5 Puma Sneakers Wn's 37 Dames Maat Classic