020 - 210 90 09Maat 27433 Navy 41 Unisex Badslippers wit Luxe Rucanor IqSZw8xS
Sneakers 5 Wn's Maat Puma Paars Dames 37 Classic
Ua Black Sk8 Patch Vans W hi 40 true Maat Unisex Sneakers 7wdCqCY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Maat Paars Wn's Puma 37 5 Classic Dames pAg7WnWH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

"rode Sneakers Skechers Runner Runner "rode Sneakers Skechers " " Runner "rode r8RwrqfUx

Onze specialisten

Puma 37 Wn's Classic 5 Sneakers Maat Paars Dames
Heren wit 44 43 Stof Instappers Gestreept huisslippers Grijs vnqrvP
43 Mannen Maat Sport Blauw New Sneakers 574 Balance HYwvpYqXR
41 roze 3 Cln Lite Adidas Racer Maat 1 brown Dames 7U4FWATaq
Puma 5 Dames Sneakers Wn's 37 Classic Maat Paars