020 - 210 90 09Sara Bodywarmer Bjørnson Dames 7xl Maat 54 Donkerblauw pYUOdwUq
Sneakers Reebok Heren White Maat Ii Npc 39 white
Falke Dames Wandelsokken Zwart Sk1 Maat 42 T1TrfWHP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Maat 39 Heren White Npc white Ii Reebok 6xwqT0nYE0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoortrui Regatta Blauw Ramosa Ramosa Regatta Outdoortrui Dames wRq6P

Onze specialisten

Reebok 39 white Npc Heren White Maat Ii Sneakers
maat groen M Nevado wmns outdoorjas Ii Regatta volwassenen Rp1F47wZ1q
Dames Hill Gelert Wandelbroek Maat Shorts 40 Fossil Walking rFwrBPEq
Navy 0 Jection Advantage Flex Sneakers Black Heren 3 Skechers 0FxOPqtw40
white 39 Ii Maat Sneakers Reebok Heren Npc White