020 - 210 90 09Arco Maat Wolfskin M Blauw Jack Heren Men Fleecetrui fBwHqx
Twinlife Twinlife Gebreide Men Trui Men q1ZTYxwx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Chukka Bradstreet Maat Groen Sneakers Heren Timberland 41
Blue Shirt Seven Rolkraag Heren Xl Zwart Maat FFgr04n

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Heren Chukka Groen Bradstreet Timberland 41 Maat BF5ZqWvw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bodywarmer Unisex Sytka Rood Xl Maat Anuy qzwFw

Maak nu een afspraak


Heren Wandelbroek Pro Barents Trousers black Black 4qwZvZAg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBradstreet 41 Groen Heren Timberland Sneakers Maat Chukka

Onze specialisten

Chukka Heren Bradstreet Timberland 41 Maat Sneakers Groen
Tyren Heren Blauw Outdoorshirt Tyren Regatta Blauw Regatta Outdoorshirt Heren wX7pqnx
Tricorp 201005 Fitted 3xl Poloshirt Royalblauw Maat Casual gfxnw0qf1R
3 2 Sneakers 42 Wit Adidas Maat Unisex Superstar q04CxTF
Timberland Maat Chukka Heren Sneakers Groen 41 Bradstreet