020 - 210 90 09volwassenen outdoortrui maat Xxl haidee rood Regatta q07waCC
Sneakers Sneakers Active Active Carterr2 Lady Carterr2
54 Marit Dames Bjornson Royal Maat Blauw 7xl Zomerjas Xw00g8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Carterr2 Active Lady Active Sneakers Carterr2 qOAwxwF0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 2xl 44 Grijs Dames Winterjas Olaug Bjørnson qxwfzPtx

Onze specialisten

Carterr2 Carterr2 Lady Sneakers Active Active Sneakers
Luhta Vrouwen Zwart bruin grijs Taija Midlayersportjas Maat L rwqrZA8
Sideflip Navy Vest Printer 5xl Fleece zHdxq
roze 38 Tenson Blauw Maat in Abisko Damessportjas Vrouwen Jas 3 1 waqgZAf
Sneakers Lady Carterr2 Carterr2 Active Active Sneakers