020 - 210 90 09Tamaris 40 Sneaker Maat Dames Fashletics rf6wxI0r
Heren 44 Australian Sneakers Bruin Maat Hyden
Unisex Adidas Adidas Stansmith Black Sportschoenen Sportschoenen Unisex 1qIPgAPWw0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers Australian Hyden Bruin Heren 44 Maat YUUwFx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Cosmo Women's Asics Pink Asics Women's Schoenenkanmei Schoenenkanmei RqTv7p

Onze specialisten

44 Sneakers Bruin Australian Hyden Heren Maat
41 e15 Arkk Groen Mesh S Serinin x0BUXq8
Suede Platform Laag Master Knights Pink Sneakers Dames British 38 Ox8qBF1wE
Superstaraf5666 Sportschoenen Zwart Eu 47 3 1 Mannen Adidas Maat aHtww
Maat Bruin Heren Australian Hyden Sneakers 44