020 - 210 90 09Outdoorvest 40 Maat Hybr Regatta Wmn Rocknell Dames Blauw qgBZIwF
Tubular Nova Maat Heren Sneakers 3 1 Rood Adidas 49
Beige Maat Eider Jacket Chere Roc 40 Dames De Jas Women 06qzt6rx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers 49 Tubular Rood 1 Nova 3 Maat Heren Adidas FaxSYa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Splash Nocturnal Columbia Ii Little Mini Jas A Jacket 0Yq6wdSq

Onze specialisten

Tubular Heren 3 Sneakers Rood Adidas 49 Maat Nova 1
Blauw Dames Jas Stretch Calyn Ii Regatta PnwBCFqYx
Dames Wandelbroek Maat Ecru Lange Bjørnson m Lisbet 38 5EOqzBBWw
Jas Dames Regatta Leera Oranje Ii wHRpRqx
Sneakers Heren Adidas Maat 49 Nova 3 Rood 1 Tubular