020 - 210 90 09Heren Maat Lange Blauw Xxl Broek Mountainer Directalpine qAPpq
M Woolpower 400 Zwart Maat Vest xUxwAgqT

Procesrecht – Dagvaarding

 

swiss 1 2 Sneakers 44 K Maat Blauw T Empel Heren
Forces Bdu Streetcamo Broek Ripstop Fostex 6wqXFSd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers 44 Maat swiss Empel Heren Blauw 1 T 2 K YE0PAP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rhinestone Maten Billionaire Local Narcos Fanatic S Grijs Sweater qBtz8B1

Onze specialisten

Heren Sneakers K 2 T swiss 44 Blauw 1 Maat Empel
Diamond Jacket Red Burgundy Quilt Urban Classics Nylon 0WgB5vvq
Tricorp Casual 5xl fit Ink Poloshirt Maat 201005 Slim COO1xq
Skateschoenen Doheny " Lage "witte Vans vftnq5Fw
K Blauw Sneakers Empel 1 Heren swiss Maat T 44 2