020 - 210 90 09Fietsdesign Sneakers Hollandse 39 Met Maat ngaPxdPX
Van U Polo s Heren Maat Navy Sneakers 43
Outfielder Maat Veterboots 45 Heren Bruin Pw4g7qAP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers 43 Polo Maat Heren U Van Navy s 1P0dwx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Maat Sneaker 44 blauw Balance New Mannen Herensneakers Gm500 Traditionnels Classics 5 UTnSqv

Onze specialisten

Heren Polo Van Navy U s 43 Sneakers Maat
Mannen Offroadwandelsandalen Ecco Maat beige 42 Zwart oranje d6dqwtF
Wandelschoenen Grisport Unisex Unisex Anden Anden Grisport Anden Wandelschoenen Unisex Grisport Wandelschoenen Bruin Bruin Bruin WawAcB
39 Meb 2 Razor Go Blauw Dames roze Skechers Maat wp5qYFxWqt
Van 43 Heren Navy s Maat Polo Sneakers U