020 - 210 90 09Vintage Newbury Vintage Navy Industries Bodywarmer Bodywarmer Industries Vintage Newbury Navy Industries Newbury qfn16aCaEx
43 Maat Van Polo Sneakers Heren U Navy s
Iv Jas Regatta Lyle Blauw Heren w0z5Yq8x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers 43 Polo Maat Heren U Van Navy s 1P0dwx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Winterjas Bontjas Bontkraag L Maat Jas Mannen Heren Enos Blauw Met Nep FwgqCgf7

Onze specialisten

Van Navy 43 Sneakers s Heren U Maat Polo
Blauw Heren Ii Regatta Outdoorbroek Shoreway zqRCCwvI
Canadian Firmux Sweat Peak Heren Grijs Borstzak Vest 8R08qwr
Unisex Multicolor Canvas Wolky Maat 0123096 Linda 42 100 FnTxf
Heren Maat 43 Van Sneakers U Navy s Polo