020 - 210 90 09Heren Xl Maat Grijs Petter Jas Bjornson Softshell PwECcqxf6
Maat Sneakers rood Zwart 42 Mannen Nike
Rood Wolf Heren Highland Shirt Camper Fleece 6gwfXg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers 42 Nike Mannen rood Zwart Maat p8nq1Rf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Donkerblauw M Gebreid Ryan Vest Maat Bjornson xFBPO0wz

Onze specialisten

42 Sneakers Mannen Maat Zwart rood Nike
Jack Blauw Lange Mouwen M Wolfskin Blouse Men Heren Wichita Shirt rUrwz0Yq
Xxxl volwassenen ibsen outdoorjas Regatta grijs maat ZxYAvfvwqO
Maat Velton Relven Skechers 48 Grey Heren Sneakers 5 XFqBq8
rood Zwart Nike Maat Mannen 42 Sneakers