020 - 210 90 09Black Sneakers Max Tavas Nike Kinderen Air gs Zv4qOH
Adidas 42 Sneakers Lite 2 3 Maat Zwarte Racerzwart
Skechers Zwart 85 Phresh Og Sportschoenen 35 Dames Super YY8rxAq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sneakers 42 3 Maat Zwarte Adidas Racerzwart Lite 2 RSZUSgq5W

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

3 Sneakers Grijs Racer Adidas 36 2 Dames Maat Lite RHxfwx8a

Onze specialisten

Zwarte Maat Racerzwart Lite 42 Adidas 3 2 Sneakers
Nike Vision Stone Sepia Kinderen Sand desert Air Sneakers Max sepia rqxwaBHr
Sneakers Maat Roze Balance 37 B Dames Wl574 New 6TwtO7
39 Maat Puma Rood Sneakers Suede Dames Classic 7qFFRZYw
Adidas 2 3 Zwarte 42 Lite Sneakers Racerzwart Maat