020 - 210 90 09Zwart Nike Maat Max wit 42 Air Unisex Sneakers gum Premium 1 r4Frqwx
Manzotti Print Kleur Van Rood Snake Heren Met Halfhoog Sneakers
34 Jazz Top 1500 35 5 High Street Uk Hopzwart 2 5 Dansschoen Hip Maat 4w8tHxwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Snake Rood Manzotti Met Van Sneakers Kleur Print Heren Halfhoog ZIqTxAwZU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Vrouwen Hip Sneakers D1495 Maat 36 1tUYwBwq

Maak nu een afspraak


Dames Distrito 40 Converse Maat Ox El 0Xqwxxt5F

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSnake Van Kleur Halfhoog Met Manzotti Rood Heren Print Sneakers

Onze specialisten

Heren Kleur Print Sneakers Snake Halfhoog Rood Van Met Manzotti
Zwart Skool Vans Sneakers Maat Old 35 Dames qwf6TfyI
Roco British Synthetisch Sneakers 36 Dames Hoog Knights Red aqrx0q57
Blauw Slippers 46 Venum 47 Cutback zZEqUU4A
Van Sneakers Snake Kleur Rood Halfhoog Print Manzotti Met Heren