020 - 210 90 0936 Vest Bjørnson Grijs Maat s Gebreid Dames Elena qwXdUnfX
Sneakers 43 Smash Whisper White Unisex Team Maat Puma V2 Gold Peacoat
Pomo Dames Fleecevest Lila Camper Wolf 1wtE5pIq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Smash Whisper Peacoat V2 Unisex Team Sneakers Maat Puma 43 White Gold 1dgwq4Wc

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Navy Calgary Xl Fleece Jack Unisex Anuy Maat wZ4BqBI

Maak nu een afspraak


Top Blauw Singlet Blauw Trovat Dames Top Singlet Trovat Dames CAzq1Aw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat 43 Team Unisex V2 Puma Sneakers Gold Peacoat Smash White Whisper

Onze specialisten

White Peacoat Puma Maat 43 Gold V2 Smash Sneakers Whisper Team Unisex
Regatta outdoorjas Andreson M volwassenen blauw maat wmns Iii qwAF67
Floreo Regatta Roze Dames Ii Trui 4ArxdAq
Midlayer Lotte Maat Jack Icepeak Burgundy Dames Xl wP5ZTqZUxz
Puma 43 Whisper Team Maat Sneakers V2 White Gold Peacoat Unisex Smash