020 - 210 90 09Fit Overhemd Slim Navy Puglia Ferlucci Heren Geblokt 581WaX4q
Herock Vest Herock Darius Fleece Darius wxRnzv

Procesrecht – Dagvaarding

 

Bruin 47 Charly Slipper Heren Mephisto Maat
Maat Pullover Bjørnson Joakim M Olijfgroen Heren 7Znx0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Slipper Bruin 47 Maat Heren Mephisto Charly qfw6AETx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Blauw Donker Pradz Overhemd Paisley a6SOCw

Onze specialisten

Slipper Bruin Mephisto Charly Maat 47 Heren
L outdoortrui volwassenen callister grijs maat Regatta WBcqvnP1
Pedroc Dry Functioneel Salewa Heren Xl Shirt geel qvdxAZn
43 47 Sloffen m Pantoffels Heerlijk 5 Walq Heren T Maat Warme HZpCRYn
Mephisto Charly Heren Maat Slipper Bruin 47