020 - 210 90 09Fleece R036x R036x Result Fleece Vest Vest R036x Result R036x Vest Result Result Fleece vwxRWtTB
Dames Sky L Atlantic Jacket Grijs Wolfskin Jack Fleecevest
Ecru 50 Bjornson Outdoorbroek Vince Heren Korte Maat XwxYC6CHq0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sky Grijs Wolfskin Fleecevest Jacket Atlantic L Jack Dames 7RqOU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjørnson Soren Maat Winterjas Olijfgroen Heren 4xl 7xqPZ7B

Onze specialisten

Grijs Jack Atlantic Fleecevest Wolfskin Jacket L Dames Sky
V hals hals hals V Pullover V Red Pullover Red rrqZxpT
Bjornson Softshell Zwart Dag Jas Xl Heren Maat n14wxTn6q
Beige Meindl Ultra Bruin 41 Vakuum Lady Maat qttRKvfy
Jack Wolfskin Dames Grijs Jacket Atlantic L Sky Fleecevest