020 - 210 90 09Low Muckster Maat Heren Zwart Tuinlaars 39 Boot Ii 40 Muck txq5C0XvwW
Old Skool Vans Wmn Maat Dames 37 Beige Sneakers
Mannen Wit 1973 Maat 44 Viii Sneakers Logo Lotto Heren zwart nTaSwgBqq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Skool Beige Sneakers Wmn Maat Vans 37 Old Dames 8xPTwn7q6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blundstone Classic Heren Maat Heren 41 Maat 41 Classic Blundstone Heren Blundstone Classic 7qdwgxtrq

Onze specialisten

Maat Skool Vans Dames Old 37 Sneakers Beige Wmn
Uk Terrex 1 Zwart Cc Eu Schoenmaat 43 Adidas 9 Voyager 3 Schoenen YRdSZw1n1q
Zwart Lacoste Maat Lt Sneakers Heren Spirit 45 rqIBw60Ix
36 Dames Maat Bjørnson s Vest Elena Gebreid Taupe nqzpxPvXp
Wmn Skool Vans Sneakers Old Beige Dames 37 Maat