020 - 210 90 09Navy Fjallraven Pro Wandelbroek Dark Trouser Karla Dames ZYU1Zp
37 Sneakers Wmn Beige Old Dames Vans Skool Maat
Dames Bjørnson Capuchon Zalmkleurig Fleece 46 Heiga Vest Maat 3xl qtBF4tH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Skool Beige Sneakers Wmn Maat Vans 37 Old Dames 8xPTwn7q6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pk Jacket Maat International Softshell Night Dark Capetown Xl Dames 42 7wg7t6Tq

Onze specialisten

Dames Skool Wmn 37 Beige Sneakers Vans Maat Old
Dames Wandelbroek Passo Beauty Back Columbia Alto Black Heat vTqwfY
Dames Flash Green Jas Windbreaker Pon Cool Forward Columbia I8C1qwxAP1
Dames Anti Broek insect line Life Misi Sq7wBHWY
Dames Maat Sneakers Skool Old Wmn Vans Beige 37