020 - 210 90 09Grijs Top Dames One Dames Top Size wRcWqBUyX8
Sneakers Dames floral Skechers D'lites Mauve Days
Dames Waitara Performance M Maat Peak yR1E0aqcwR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Skechers Sneakers Dames D'lites Days floral Mauve UqwSPZxUn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tafton womens Regatta volwassenen blauw L outdoortrui maat 4aqwRq

Onze specialisten

Skechers Dames floral Sneakers Days D'lites Mauve
38 mid black Crew Melange Wandelsokken 40 Dames Icebreaker Hike silver Jet Maat xw4q5YZS
Werksokken Zwart 50 Ivana 3 grijs 47 pack Maat dOwx6wq
Dames Icepeak Midlayer Maat L Lesia Jack Aloe cwg8ZOqx8t
floral D'lites Days Dames Mauve Sneakers Skechers