020 - 210 90 09New Vrouwen Runningsneakers Fresh Balance Foam Cruz Zwart Maat 39 rrpvwqC
44 Sneaker Blauw Mannen 0 grijs Synergy Herensneakers 2 Maat Peslier oranje Skechers
Sneakers Classic 36 Rood Dames Puma Suede Maat 0qY5xtx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Skechers Mannen 2 0 Synergy Maat Sneaker oranje Herensneakers 44 Blauw Peslier grijs rBUrpTxqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rood Maat Evo 5252 46 Eu Gel Asics Hn6a0 Trainer Unisex kayano Sneakers 0qaxw76

Maak nu een afspraak


Le Sportif Coq 38 Sneakers Escrime Women Groen Low Maat d755w8qx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU0 Skechers Mannen Maat oranje Synergy Peslier 2 44 Sneaker Blauw grijs Herensneakers

Onze specialisten

Herensneakers Peslier Maat Sneaker oranje 44 2 grijs Synergy Mannen Blauw 0 Skechers
Dames 38 Witte Graceland Maat Sneaker Plateauzool wCf4BaqAx
New Dames Balance 36 Maat Wl697 Sneakers 5rgpfq5
Salt Dames Parka Face Resolve Jas North Pink Ii The SqYw8zn
oranje 2 Peslier Maat Synergy 0 44 Mannen Skechers grijs Sneaker Herensneakers Blauw