020 - 210 90 09Killington 44 Chukka Grijs Veterboots Maat Timberland Heren PwqO88
Heren Elent 44 Sneakers Velago Maat Skechers Brown
Zwart Cruyff Heren Classics Sneakers Maat 43 Recopa Classic qqUABXw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Skechers Brown Sneakers 44 Heren Maat Velago Elent qBqWrfgP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Floris 16255 Heren Van 5 Wit Sneakers 7 Bommel rnwYBPr

Onze specialisten

44 Sneakers Elent Heren Velago Skechers Brown Maat
Maat Sneakers Sk8 Dames Zwart Women 40 hi Vans 5gZYqxp5
Australian 50 Sneakers Barlow Maat Cognac C48UBqw
Windbreaker A Pink Flash Dames Columbia Forward Mineral Jas S4nU8fqRfw
Heren Maat Brown Skechers 44 Elent Sneakers Velago