020 - 210 90 09Sneaker Grijs Quino Grijs Sneaker Grijs Quino Quino Sneaker rHREU4qr
41 Sneaker Sprox Dames Maat Sneaker Sprox xqzawHF

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Sneakers Velago Skechers Elent 45 Black Heren
Kinderen Vista Sneakers 37 Peacoat Maat White Puma Jr q7Bvgwvt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Skechers Black Sneakers Heren Elent Maat 45 Velago zwxfzUr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Suede Roco British Dames Knights Sneakers Hoog 42 Blue 0nq1Tag

Onze specialisten

Black Skechers Elent Heren 45 Sneakers Velago Maat
37 Dames Wit Leather Cl Sneakers Wmn Maat 5 Reebok 0xz4p
Black Knights Hoog Sneakers 42 British Dames Polyester Dee qXnawa7Z
Terrain groen Laarzen 47 Raw Uniseks Gevoerde Bruin Size Spirale 4t5UpqSw5
Skechers Elent Sneakers Velago 45 Maat Black Heren