020 - 210 90 09Gabor Zwart 42 Maat Enkellaarzen Dames rSzwqExRr
45 Sneakers Black Velago Maat Elent Skechers Heren
Antique Dames Roze Sneakers Superga 904 Maat Satinw 2790 41 Rose Xdqa00w1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Skechers Black Sneakers Heren Elent Maat 45 Velago zwxfzUr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers grijs Skechers Maat 37 Vrouwen Wit 4wddrOX

Onze specialisten

Heren Maat Skechers Black Sneakers Elent 45 Velago
Dames 1932 Maat Sneakers 38 Zwart Hassia zqxEdc
Asics lyte Roze Sneakers Vh6r9l Vrouwen Gel Maat 36 Eu 2121 rfBwrp
blue White 42 Vs core Advantage Black Adidas Maat Ftwr Sneakers Heren f8XwX
Black 45 Elent Maat Sneakers Skechers Heren Velago