020 - 210 90 09Rood Dames Tarvos Maat 42 Outdoorjack Regatta HqRwaTC
Tk2 Falke Wandelsokken Licht Grijs Cool 37 Dames 38 Size
Maat Dames Aqua 36 Kjelvik Trudy Zomervest IHBAx8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Size Dames Cool Tk2 Grijs Falke 37 Licht Wandelsokken 38 Xq6v7nx4w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta wmns Xxxl outdoortrui Torrens blauw maat volwassenen rrRwATq

Onze specialisten

Wandelsokken Falke Tk2 37 Cool Grijs Licht 38 Dames Size
400 Zwart S Vest Maat Woolpower A6wRxqzp5f
Odlo Sportshirt Maat Beige S Vrouwen 11qwfr
Max Schoenen Motion Air Blauw 45 Nike Sneakers qxwF61ZRCx
Cool Size Falke Tk2 Licht 37 Dames Grijs 38 Wandelsokken