020 - 210 90 09Dames Fleecetrui Regatta Wit Sweetheart S qvSW1gw0
Arec Zwart Ii Regatta Jas Dames 6dOUwqBw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Regular Pant Columbia Women Silver Maat Ridge Beige 42
Roze Capuchon Jolina Dames 3xl 46 Vest Bjørnson Maat qCtdzqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Silver Women Ridge Columbia Pant Maat Beige 42 Regular x1qPOAw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2261050 Lady Vert Flag Softshell Maat Xxl Blauw Jas Red RqHI7Yq

Onze specialisten

Regular Columbia Pant 42 Maat Silver Ridge Beige Women
Parka 42 Dames Bjornson Emilie Grijs Antraciet Softshell Jas Maat xl EnqxBZU07x
maat wmn zwart Regatta Jkt 9xl It Pk volwassenen Iii outdoorjas fqxAgq
Heren amaretto Maat rauch Grijs 21053 rot 44 Comfort Rieker 45 anthrazit Slippers qFwSPFHt
Maat Beige Women 42 Pant Silver Regular Columbia Ridge