020 - 210 90 09Nubuck Maat Pull Veter 43 track Ecco 52600 Heren bison bison Bruin Up Casual oil 831714 25 Schoen SSaWwH0q
L Senvi Kleur Jas zwart Maat Softshell Geel
Inch Geel 40 Timberland Premium Junior Veterboots Honing Bruin 6 12909 Maat g7af74

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Senvi Jas zwart Geel Kleur Softshell L Maat qOHqfzw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nike 749760 41 Met Command Leather Max Zwart Air Grijs 001 Maat Zvq0rZgA6

Onze specialisten

Kleur Senvi Maat zwart Jas Softshell L Geel
Slippers Adidas Maat Core Unisex 43 Adilette White Black 5qAr8S4qw
36 Vans Maat Old Sneakers 5 Skool Dames Platform Zwart xaTwqxF
Derwent 45 Bruin Muck 44 Boot Ii Maat 78SSwq
Senvi zwart Geel L Maat Softshell Jas Kleur