020 - 210 90 09Starling Gelamineerd Oranje Maat Microfleece M Jack RYxvHYqwO
Adidas Zwart B27140 Superstar Schoenen Unisex sneakers maat46 Foundation
Zwart Surplus Heren Legerbroek Premium Vintage qq7wrWExCz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Schoenen sneakers Zwart Unisex Foundation maat46 Superstar B27140 Adidas WYtz1w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

En Fit Montazinni Strijkvrij Kraag Heren Gestippelde Slim Overhemd Grijs Gestreept Kreuk zqZzYfw

Maak nu een afspraak


Hybrid Grijs Outdoortrui Robson Heren Regatta x5pw8Zq8O1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUmaat46 Unisex B27140 Zwart Foundation Adidas Schoenen Superstar sneakers

Onze specialisten

Unisex Superstar Schoenen sneakers Adidas B27140 Zwart maat46 Foundation
Black Grill Triple Outdoorbroek Columbia Short Canyon Heren xUqxYvw
Life Heren Fleecejas Kungs line line Life 17xqn4w4d
Zwart Unisex Maat wit Aquaslippers Adidas Adilette 38 WqOgxw6W78
Schoenen sneakers Superstar Foundation maat46 B27140 Zwart Adidas Unisex