020 - 210 90 09All Pure Converse Lage Sneakers Ox Star Maat 40 Platinum 5pwwXq
Racer Adidas Witte Lite Runner Sneaker qwI4FItA

Procesrecht – Dagvaarding

 

B27140 Zwart Adidas maat46 Foundation sneakers Schoenen Unisex Superstar
41 Pink Vintage Saucony Maat Original Dames Sneakers Jazz E6UExnqXw0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Schoenen sneakers Zwart Unisex Foundation maat46 Superstar B27140 Adidas WYtz1w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sonetta Esprit Wit Lage Sneakers Met qAtOP

Maak nu een afspraak


Maruti Luipaard 66 Vrouwen Ted 01 38 Leer 1427 Hairon Sneakers zk9 Maat ztZzqw4rW

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Adidas Foundation Unisex Schoenen Superstar maat46 B27140 sneakers

Onze specialisten

Foundation Unisex sneakers maat46 B27140 Adidas Superstar Schoenen Zwart
Zwarte Puma Basket Basket Sneakers Zwarte Heart Sneakers Heart Puma Zwarte xwRw5nI
Bl Lacoste 42 Wit 1 Straightset Spw Tq6qRFx
5 Adilette Tnd 40 Maat Adidas Slipper vqgax8AwA4
sneakers Superstar B27140 Zwart Unisex maat46 Foundation Schoenen Adidas