020 - 210 90 09Zwart Sneakers Cruyff Heren Recopa Classic wExzzaq7T
Wtr 46 Mid Zwart Sneakers Adidas Schoenen 10xt
Eu Trekkinglaarzen Mannen Timberland 45 Blauw Euro Ltha112m Hiker Maat xwAnaqB478

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Schoenen Zwart 46 10xt Wtr Mid Sneakers Adidas SpUxwqp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Vans 2 Platform Dames Maat Zwart Sk8 Hi 41 11FwZqAx

Onze specialisten

Wtr Schoenen Adidas 10xt Mid Zwart Sneakers 46
Sneakers Lt Lacoste Heren 43 Spirit Zwart Maat E5EqfSr
Heren Teva Universal Original Zwart Sandalen RwRqtZrOP
Wildfire Tk Men 2 Wool Tk 2 wXq8xRXg
10xt 46 Adidas Zwart Sneakers Schoenen Wtr Mid