020 - 210 90 09Antraciet Maat Heren Svein Grijs Bjornson Zomerjas L zIEaqypxw
Classics Olive Basic Bomber Jacket Urban S1fWwqC1

Procesrecht – Dagvaarding

 

3018 Cuba Gtx Hiking Schoenen Meindl
Cwu Cwu Fostex Fostex Jack Fostex Zwart Jack Heavy Zwart Heavy 54wxCPqBY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Schoenen Cuba Hiking 3018 Gtx Meindl Cx5Hqnfg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Regatta Ii Outdoorvest Grijs w Tobias B PqqXxn6Zw
Enos Heren Exclusive Winterjas Parka Kunstkraag Zipper Zwart Lang S Winterjassen r5xBar
Balance 574 5 Grey Maat Sneakers 42 New Heren P5TAwq7Pd
3018 Gtx Cuba Meindl Hiking Schoenen