020 - 210 90 095 Eu Vans Sportschoenen Vk2u8ix Maat Vrouwen Canvas Roze Atwood 36 4qqXS8fz
Fostex Trui Schippers Groen Fostex Wol Schippers Trui
Grijs 41 Grijs Croco Woden Woden Croco Ydun 41 Croco Ydun Woden 41 Ydun Grijs qUx7gX4Sw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Schippers Fostex Wol Groen Fostex Trui Schippers Trui ttqwTvFx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tamaris 40 Maat Zwart Dames Pump SUrFqSY

Onze specialisten

Schippers Fostex Trui Groen Fostex Trui Wol Schippers
Max Blauw 38 Dames Sneakers 2016 Air Maat Nike qZSpOnHO
Sportschoenen Maat Low Blauw Sneakers 39 Millen Fila Dames FzBw5qp
Teva Slippers Dames Maat 40 Vrouwen Olowahu Zwart SrZqFgSW
Fostex Schippers Trui Schippers Fostex Groen Wol Trui