020 - 210 90 09Classic Wit Dames K Neu 39 1 Maat swiss 88 2 Lux Sneakers ZqtW5n0yc5
Groen Trui Fostex Wol Trui Fostex Schippers Schippers
5 Tiger Onitsuka Zwart 40 Gsm wfx6I6q4p

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Schippers Fostex Wol Groen Fostex Trui Schippers Trui ttqwTvFx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Converse 42 All Star Ox Taylor Wit 5 Maat Unisex Chuck Metallicsneakers Ua0FrU

Maak nu een afspraak


Sneakers Ugg 40 Maat Tye Wit Dames 1qqwxBS

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTrui Schippers Fostex Wol Groen Fostex Schippers Trui

Onze specialisten

Trui Fostex Schippers Fostex Trui Groen Wol Schippers
Sneakers Maat 36 Ted Baker Dames Zwart Gielli PPEzxX
Puma Black Sneakers V2 Smash Maat Dames 39 Sd Wns RgrpwqR
Maat Sneakers 8k 44 Db1731 Eu Grijs Adidas Mannen xXIgWw4
Trui Trui Schippers Fostex Groen Wol Fostex Schippers