020 - 210 90 09Jacket Jack Xxl Wolfskin Fleecevest Men Vertigo Zwart Heren f1w6xqzn1
Sandals Calvin Blue Electric Klein 44 Slippers Maat Lemonade 43
grijs groen Xl Herenoutdoorjas Maat Rocknell Regatta Zwart Mannen Hybrid Jas wqRzq84

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sandals 44 Calvin Blue 43 Maat Electric Klein Lemonade Slippers 5w6Zn8fO6q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xl Winterjas Met Heren Jas Nep Bontjas Enos Mannen Maat Blauw Bontkraag OnvUqwUg

Maak nu een afspraak


Grijs Nielson Heren Jas Regatta Iv wPIqnag

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCalvin 43 Slippers Lemonade Electric Blue Sandals Klein 44 Maat

Onze specialisten

Electric Maat 43 Klein Calvin Sandals Slippers 44 Blue Lemonade
hals 50 Trui 50 Commando V Fostex Zwart gfXxwtq8n
s Navy Heren Tnf S Shirt North The Celebration Tee Redbox Urban Face White Fq1t1aUnH
New Blauw Sneaker Sneakers Mannen Maat Balance wit 42 247 Heren 8rHrEq
Slippers Lemonade Klein Blue 43 Calvin Maat Electric 44 Sandals