020 - 210 90 0938 Hiking 36 Grijs Sportsokken Enforma Season Combi All v8wpc4qqZF
Sandals Electric 43 Maat Slippers Lemonade Klein Calvin Blue 44
Kaki Maat Regatta Winterjas Aldrich Xl cWcnEtOP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sandals 44 Calvin Blue 43 Maat Electric Klein Lemonade Slippers 5w6Zn8fO6q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vest Capuchon Raupo Fleece Heren line Met Life qvOBzCnww

Maak nu een afspraak


Xxl Black Vest Fleece Regatta Torrens wqzUOfxnH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUKlein Maat Slippers 43 44 Calvin Sandals Electric Blue Lemonade

Onze specialisten

Klein 43 Electric 44 Sandals Slippers Maat Calvin Lemonade Blue
Maat Heren Uni L Gcm Overhemd Donkerblauw 1FqxHHC8
M Printer Sweater Fastpitch Navy Rsx Hooded a00TrzZ
All Hi Star Maat45 Volwassen Converse Rood Chuck Taylor EwqRUUH
Lemonade Klein Slippers Maat Calvin 43 Sandals Electric Blue 44