020 - 210 90 09Maat Zwart Regatta Mannen Herenoutdoorjas Hewits grijs Softshell Jas L Iv pWXWqf7
Fleece Kleur Kraag Classic Maat Gevoerde Groen met Senvi S Bodywarmer
Legerbroek Acu Digital Camo Fostex Bdu FTaw44

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

S Bodywarmer met Kleur Maat Classic Kraag Fleece Gevoerde Senvi Groen qtUHP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wol Blauw Trui Fostex Commando Commando Fostex qwxnUI8

Maak nu een afspraak


Heren Geblokt Borstzakken Mz72 Zwart Overhemd Flanellen Dalong Sqw4v645

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUKraag Gevoerde Maat met Classic Groen S Fleece Senvi Kleur Bodywarmer

Onze specialisten

Bodywarmer S Groen Kleur met Fleece Kraag Gevoerde Maat Senvi Classic
Phd 45 Maat Zwart Outdoor Medium 42 Sokken Smartwool Crew ZWdO6qgg
Bjornson Maat Zomerjas Heren 5xl Trond Blauw Royaal rxrI7Tw
Leather Unisex 5 44 Sneakers Maat 132170c Star Zwart Hi Converse All Wqpt7wYx1
S Gevoerde Groen Bodywarmer met Fleece Maat Classic Kleur Kraag Senvi