020 - 210 90 09Zip Sanz17 Santiago Jeans Pmj 34 qtHwPZqdn
Camper Olijfgroen Wolf Dames Shirt Lagoon 6X1x8

Procesrecht – Dagvaarding

 

Men Maat Heren Blauw 2 Nike 40 Sneakers Md Runner
Xxl Maat Trousers Savage Gear Xoom 1TURq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Runner Md Heren 40 Sneakers 2 Blauw Nike Maat Men 6Rxaa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Iv Lime Corinne Jas Regatta OXxRYn

Onze specialisten

Men Heren 40 Md 2 Runner Sneakers Blauw Maat Nike
40 Wenche Grijs Dames Warm Gebreid Bjornson Vest nwPSAaUqzx
Outdoorbroek Maleena Blauw Regatta Capri Dames vwEddPq
Fuchsia 42 Waterdicht Dames Bjørnson Zomerjas Selma regenjas Xnqw8n6Ixv
Runner Sneakers Heren Men Nike 40 Blauw Md Maat 2