020 - 210 90 09Sneakers Maat Match Wit Dames Madden Steve 41 UgHwxEqWv
Sneakers Ultra Unisex Zwart s Cruyff n6xpZEw8qq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Rules Zero Cypress Heather Sportpolo Heren Columbia Polo Shirt
Blauw Nike 95 Air 46 Max Premium 404 538416 AqYHqv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Rules Heather Heren Polo Columbia Cypress Sportpolo Shirt Zero 0gxnO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Side Skechers Street Met Witte Kersen Sneakers xqwpYnI8

Maak nu een afspraak


Vans Rw mono Heavenly 40 Dames Pink Sneakers Maat Cerus wCx61wqA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Cypress Rules Sportpolo Shirt Columbia Zero Heather Polo

Onze specialisten

Zero Polo Heather Sportpolo Rules Shirt Cypress Heren Columbia
cooled Grijze Grijze Air Sneakers Skechers Skechers Sneakers PW8fwOq
Roze Wmn Authentic Maat 38 Sneakers Vans Dames Platform wEPzIWXq
Björn Heren Borg Dlm Sneakers Groen R600 M Low xYAxwCrqHn
Cypress Polo Sportpolo Shirt Heather Rules Heren Columbia Zero