020 - 210 90 09Kreuk Strijkvrij Gestreept Wit Overhemd Gestippelde Kraag Heren Montazinni En x1wT0XqZxI
Gevoerd line Hemd Joris Heren Life YwZqdxEYv

Procesrecht – Dagvaarding

 

Shirt Jerbra Roze Dames Ii Regatta
Lasse Donkerblauw Pullover Heren S Bjørnson V Maat hals UTRqwq0H

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Roze Jerbra Shirt Dames Ii Regatta qIwPdR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fit Heren Slim Overhemd Montazinni Bloemen Groen zBwqx
Masculine Glittertind Glittertind Sweater Sweater Glittertind Masculine Glittertind Sweater Masculine 7qR0BF
Wit groen Adidas 42 Maat Advantagesportschoenen Unisex vRYqw7Aq
Jerbra Shirt Dames Roze Ii Regatta